Erdoğan, Türkiye Hıristiyanlarından kurtulmayı planıyor

Nordic Monitor elde eden gizli belgelere gore, MGK, Türkiye’nin sosyal yapısını değiştirmek ve Siyasal İslam’ın ilkelerine ulaşmak amacıyla Hirstiyanlara suçlamak ve izlemek için planlar hazırladı.
Belgelere göre, İktidar, Katolikler, Ortodoks ve Protestanlar gibi Hıristiyan dini gruplarına izin verdiği yasal faaliyetlere odakladı ve ulusal güvenliğe tehdit olarak göstermiş. Böyle, iktidar, Hristiyanların düşmanlığı ve Türkiye’den kaldırılmalarına gerek buluyor. Ancak bu davranış, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılma isteğine aksine geliyor.
İktidar, Türkiye’de onlarca Hıristiyan grubu hakkında yanlış bilgiler verdi. İşlerini ve yaşamını durdurmak için planlar yaptı. Ordu, polis ve istihbarat dahil tüm devlet kurumlarından Hıristiyanların projelerini takip etmesini ve engellemesini emretti.
Belgeler, Türk hükümetinin planı ortaya çıkmaya çalışarak yargıçlardan biri olan Süleyman Karasol’u tutukladığı ifade etti.
30 Nisan 2003 tarihli belgeye göre, Genelkurmay Başkanlığı merkezinde 1 – 7 Mart 2002 tarihleri arasında gizli bir toplantıya MGK sorumluları, Dışişleri Bakanlığı, MİT ve polisten üst düzey yetkilileri katıldı. katılımı ve bakanlara yönelik kararlar ve eylem planı ile gizli bir toplantı yapıldı. Hristiyanlara yönelik kararlar ve planları hükümet bakanlıklarına ve ajanslarına ve bundan sonra Başbakanlığa 12 Mart 2003 tarihinde uygulamak için verildi.
MGK, Hristiyan faaliyetlerinin Türkiye’nin ulusal güvenliğine uzun vadeli bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.