Tayyip Erdoğan’ın sonu geldi

Recep Tayyıp Erdoğan’ın sonu daha yakın oldu. Belki aylar, haftalar ya da günlerden sonra olacak. Erdoğan terörist gruplara para ve silahlarla yaptığı sınırsız destek yüzünden suriye başında Bölgedeki yer alan savaşların nedeni oldu.
Tüm göstergelere göre, yanliş politikası yüzünden Erdoğan ve partisi artık aynı popüler sahıbı olan değil. Bu yanliş politika nedeniyle Türk vatandaşının ekonomik ve sosyal koşullarını bozuldu. Bu, son beldiye seçimlerde Erdoğan’dan destek alan adayının yenilgisinde ortaya çıktı.

Son anketlere göre AKP’den ayrılan üyelerin sayısı bir milyon kişiye ulaştı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan AKP’den istifa etmesi ve yeni partileri inşa edeceği açıkladıktan sonra birçok AKP’li partiden çıktı. Bu yeni partiler siyasi alanda önemli rolü oynanacağını bekleniyor.

Türk analistler AKP’ye dramatik değişiklikler bekliyorlar. Bu değişiklikler, Recep Tayyip Erdoğan’ın partisini parlamentodaki temsilinin gelecek dönemde büyük bir şekilde azalacağına işaret eder. Bu, iç siyasi sahnede beklenmeyen olayları beklemek demektir. Bu olaylar kapsanında Erdoğan saklanan gerçekleri ortaya çıkacak. Erdoğan, İktidarda kalmak için bu gerçekler hala saklıyor. Bu TSK tarafından Erdoğan’dan kurtulma zamanı yakın olduğunu gösteriyor. TSK zaten uygun şansı bekliyor. Özellikle,TSK mensuplarına darbe girişimden sonra yer alan hakaret olayları ve Ordu komutanlarının gördüğü kötü muameledir.