Türkiye’nin işgal saldırıları protesto edildi; Katil Erdoğan

Türk devletinin suriye’ye yönelik saldırı ve tehditlerine tepki gösteren Kürtler Avrupa’nın birçok şehrinde alanlara çıktı.

Avrupa bütün devletlerinde Türk devletinin suriye’ye yönelik saldırı girişimlerini protesto edildi. Fransa’nın başkenti Paris’te Yüzlerce Kürdistanlı ve dostlarının katıldığı eylemde, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PYD bayrakları taşındı. Eylem’de “Diktatör Erdoğan”, “Her yer Rojava her yer direniş”, “Katil Erdoğan işbirlikçi ABD”, “Kürdistan’a politik çözüm”, “Faşist Erdoğan”, “Rojava’yı faşizme bırakmayacağız, işgale karşı Rojava’yı savunacağız”, “Katliamcı Erdoğan faşizmine karşı direneceğiz”, “Rojava’daki insanlık değerlerine sahip çıkalım” sloganları attı.

Almanya’nın bütün şehrinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları bir yürüyüş ile protesto edildi. “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Rojava yalnız değildir”, “Her yer Rojava, her yer direniş”, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.
İsveç’in Gävle şehrinde Kürdistanlılar kent merkezine yürüdü. “Faşist Erdoğan”, “Faşist Türkiye”, “Türk ordusu Rojava’dan çık” sloganları atıldı.