HDP ‘Herkes İçin Adalet’ talebiyle sokağa çıkacak

Herkes İçin Adalet” kampanyasının detaylarını paylaşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, Ankara ve İstanbul adliyeleri önünde açıklama ve oturma eylemi yapacaklarını belirtti. Günay, 15 Şubat’ta “Tecride Son, Yaşam İçin Adalet” talebiyle 3 kentte yürüyüş düzenleneceğini duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında dün startı verilen “Herkes İçin Adalet” kampanyasının detaylarını paylaştı. Ülkenin bir bütünen cendere altında olduğunu belirten Günay, partilerinin mücadele programlarıyla bu cendereyi aşmak ve demokratik siyaset alanını genişletmeyi hedeflediklerini belirtti.
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında AKP-MHP bloğunun kurduğu düzeni aşmak için tüm topluma seslenerek “Hep Birlikte” dediklerini anımsatan Günay, “Bu programa Hakkari’den Edirne’ye, İzmir’den Van’a, Mersin’den Amed’e kadar başta kadınlar, gençler olmak üzere demokrasi, eşitlik ve özgürlükten yana olan toplumun her kesimi ses verdi. Bu sayede gündem belirleyen bir parti olduğumuzu bir kez daha göstermiştik” dedi.