Emine Erdoğan hakkında suç duyurusu

Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında ‘Yeryüzünde halife olmanın sorumluluğunu taşımaktayız’ açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

İzmitli işadamı ve Vatan Severler Hareketi Dernek Başkanı Mehmet Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Avcı suç duyurusunda, Erdoğan’ın bir konuşmasında, “Yeryüzünde halife olmanın sorumluluğunu taşımaktayız” sözleri nedeniyle, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Avcı, Konuyla ilgili şu açıklama yaptı:
“Türkiye Cumhuriyetinde 3 Mart 1924 itibariyle Hilafet ve Halifelik makamı yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile bu makam kaldırılmıştır. Ayrıyetten 13 madde ile düzenleme yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 2. Maddesi Laiklik ilkesidir ve burası Hukuk devletidir.”

Erdoğanın eşi Emine Erdoğan Türkiye’de halifelik makamı sorumluluklarını üstlendiklerini hilafetin olduğuna dair canlı yayında konuş ve videosunu da ek dosyaya koyduk. Savcı kabul etmiştir ve havaleyi yaptı.