Bahçeli’nin AYM çıkışına CHP’den yanıt

CHP’li Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada iddianameyi evrak ve usul eksiklikleri nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etmesine ve MHP lideri Bahçeli’nin AYM’nin kapatılması yönündeki çağrılarına ilişkin, “MHP kongresinden önce Andımız iptal edildi. Kongrede Andımız konusundaki sıkıntıyı çözmek için ‘Cumhurbaşkanımızdan sevgilerle kongre hediyesi’ olarak geldi o kapatma. Alelacele hazırlandı, alelacele paketlendi, bu kadar olmuş sayın Bahçeli” dedi.

Özel’in konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

“BU HAZIMSIZLIĞI İFŞA VE ŞİKAYET EDİYORUZ”

* Türkiye’nin gündemine şunu getirdiler: Biz AK Parti’yiz, MHP’yiz, saraydan talimatlıyız. Saray kanun çıksın istiyorsa, biz bunu mutlaka geçiririz. Gelir, görüşmeleri izlemeyiz; oylamada gelir parmak kaldırırız. Çünkü bizim kalbimizin, beynimizin, vicdanımızın değil, parmağımızın değeri var saray için.

* Ama son nokta, biz olmasak da kanunu geçiririz. Salona girmeden de geçiririz. Geçiremezsek ertesi gün yeniden getiririz. Çünkü biz ne istersek yapan, sarayın katibi, arzuhalcisi noktasına gelmiş bir Meclis Başkanımız var. Bu kabul edilemez, buna karşı çıkıyoruz. AK Parti ve MHP seçmeni de böyle bir galibiyetten haz almaz.

*Bazen de gol yersiniz, bazen de kaybedersiniz. Demokrasi hazmetmeyi gerektirir. Bu hazımsızlığı bir kez daha ifşa ve şikayet ediyoruz.