Türk bakandan İsrail’e ‘ihale’ mektubu

İsrail basını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, “bir Türk firmasının Hayfa Limanı’ndaki özelleştirme ihalesine teklif vermesine kolaylık tanınması talebiyle” İsrailli mevkidaşı Miri Regev’e hitaben bir mektup kaleme aldığını öne sürdü.

İsrail’in çok okunan gazetelerinden Israel Hayom‘da yer alan bir iddiaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev‘e, “Hayfa Limanı’nın özelleştirme ihalesi” ile ilgili talepler içeren bir mektup gönderdi.

Karaismailoğlu mektubunda İsrailli mevkidaşı Regev’i, iş insanı Robert Yüksel Yıldırım‘ın sahibi olduğu, uluslararası liman işletmecisi Yılport’a, ihaleye girebilmesi için “adil bir fırsat” tanımaya çağırdı.

Regev’e yazdığı mektupta Karaismailoğlu, Yılport’un ihaleye teklif vermesini ilk etapta İsrail hükümetinin önerdiğini; kazanması halinde İsrail ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilere büyük katkısı olabileceğini ve bu sebeple meselenin bürokrasiye takılmamasını arzu ettiklerinin altını çizdi.