CHP Sözcüsü Öztrak’tan ‘128 milyar dolar’ için 10 soru

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ”Döviz rezervlerimizi yok yere eriten, arka kapı operasyonu, siyasidir. Erdoğan siyasetinin finansmanında kullanılmıştır dövizler” diyerek hükümete 10 soru yöneltti.

DUVAR – CHP Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında, hükümet kanadından 128 milyar dolarlık rezerv ile ilgili tatmin edici bir açıklama yapılamadığını ifade etti.

Öztrak şunları kaydetti:

”Döviz rezervlerimizi yok yere eriten, bu arka kapı operasyonu, siyasidir. Erdoğan siyasetinin finansmanında kullanılmıştır dövizler. Erdoğan Şahsım Hükümeti, 2019’un Mart ve Mayıs aylarında, yani Mahalli İdare seçimi ve yenilenen İstanbul seçimi öncesinde, Merkez Bankası kasasına girmesi gereken, yaklaşık 25 milyar dolarlık döviz rezervini, arka kapı operasyonlarıyla buharlaştırmış, siyasi ikbali için çarçur etmiştir. Taze Merkez Bankası Başkanı da, açıklamasında arka kapı operasyonlarının, 2017’den bu yana yapıldığını itiraf etmiştir. Yani, rezervlerdeki erime salgından çok önce başlamıştır. Gerçekler ortadadır. Erdoğan Şahsım Hükümeti milletin dövizlerini, tek adam vesayet rejimi inşa sürecinde kullanmış; salgın ise rezervlerdeki erimeyi hızlandırmış ve görünür kılmıştır.”