Rize’deki 11 kurum ormanı koruyan köylüleri hedef gösterdi

Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılacak olan taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi devam ederken, Rize Barosu, STO, MÜSİAD,TÜMSİAD ve 53 Gazeteciler Derneği’nin de aralarında bulunduğu 11 kurum açıklama yaptı.

Halkın mücadelesini hedef alan açıklamada, yapılan mücadelenin çevre için olmadığı belirtilerek yapılan doğa katliamı savunuldu.

Sözcü’de yer alan habere göre, Rize Barosu Başkanlığı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Muhasebeciler Odası Başkanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı, Kent Konseyi, Kent Gönüllüleri Konseyi, TÜMSİAD Rize Şubesi, MÜSİAD Rize Şubesi ve 53 Gazeteciler Derneği, İşkencedere Vadisine yapılacak olan taş ocağı ve buna karşı çıkan köylüler ile ilgili bir bildiri yayımladı.

“Çevreye verilecek tahribatın eski hale getirilmesi kaydıyla yatırımlara devam edilmesi yönündeki düşüncemiz kamuoyuyla paylaşıyoruz” denilen bildiri de doğasını korumaya çalışan yöre halkı hedef gösterilirken, ormanın ve derelerin katledilmesi savunulmaya çalışıldı.