Demirtaş: Krizden çıkışın tek yolu seçim

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki Eş Genel Başkanı, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, T24’e “Ekonomik kriz ve helalleşme üzerine” başlıklı bir yazı yazdı.

Yazısında, helalleşme konusunun demokratikleşme, toplumsal barış ve adaletle bire bir bağlantılı olduğunu, bu sebeple de ekonomik krizden çıkışın da anahtarlarından biri olduğunu belirtti.

Muhalefet partilerinin ısrarla dile getirdiği erken seçim konusuna da değinen Demirtaş, bu çağrıyı bir kez daha yineledi:

“Bu krizden çıkmanın tek yolu seçimdir ve halkın çoğunluğu sabırsızlıkla seçim sandığının gelmesini istiyor. İktidar sandıktan kaçtıkça oy kaybetmeye devam edecek ve kim bilir belki de AKP, 2023’te seçim barajı sorunu yaşayacak.

“Ancak mesele AKP’nin ne olacağı değil, o netleşmiş durumda. Asıl mesele, Türkiye’nin bu krize bir buçuk yıl daha dayanıp dayanamayacağıdır.

“Görünen o ki, derhal seçime gidilmezse toparlanması zor bir yıkım yaşanacak. O nedenle, seçim talebini meydan meydan görünür hale getirmek hem siyasal hem toplumsal muhalefetin öncelikli görevidir.”