HDP’li Kurtulan: AKP çok büyük Kürtlerin düşmanıdır

Kayyum atamaları ve Gençlik Meclisi üyelerine dönük işkence iddialarını gündeme getiren HDP’li Fatma Kurtulan, Meclis Genel Kurul’da AKP’ye “Siz çok büyük Kürt düşmanısınız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, TBMM Genel Kurulu’nda gözaltına alınan HDP Gençlik Meclisi üyelerinin Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde işkenceye uğradıkları yönündeki iddiaları ile kayyumların atamalarını gündeme getirmesi gerginliğe neden oldu.

Genel Kurul’da konuşan Kurtulan, 36 Gençlik Meclisi üyesinin işkenceye uğradıklarına dair iddialara ilişkin avukatlarla yaptıkları görüşmelere yer verdi.

Kurtulan, şöyle dedi:
“Burada Metin Yılmaz’ın avukatıyla ve darp edildiğini iddia eden Nurullah Özgün’ün avukatlarıyla görüştüm. Sonuç itibarıyla bir kadın polisle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söylediler. Metin’in avukatı Metin’i daha önce de gördüğünü, 11 Kasımda tekrar görmeye gittiğinde Metin’in duvara tutunarak, zorlanarak yürüdüğünü ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de darp raporu aldıklarını belirttiler”.