Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı 36 milyar dolar çalmakla suçladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. kılıçdaroğlu, “İstanbul’daki olası bir deprem için toplanan 36 milyar dolar para nerede?” diye sordu.
Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
“İstanbul’un depreme dayanıklı hale gelmesi için 36 milyar dolar toplandı. 1999 depreminden sonra İstanbul ve Marmara’nın yenilenmesi gerekiyordu. Rahmetli Ecevit kanun ve ek vergiler getirdi. 2002-2019 arasında 36 milyar dolar para toplandı. Depremden sonra ben bu soruyu sordum. Vergiler nereye harcandı diye sordum. Bana tepki gösterdiler. ‘Bu soruyu sormanın zamanı mı?’ diye. Ne zaman soracağız? Şehir hastanelerini de soruyoruz ama kulaklarını tıkıyorlar. Evet tam sırası. Nereye gitti bu paralar? Sen 29 okulu dahi depreme dayanıklı hale getirememişsin. Ben bu soruyu sormayacak mıyım?”
TBMM TV yayını kesti
Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını veren TBMM TV, yayını kesti. Kesilen canlı yayın sonrası TBMM TV dünkü Meclis açılış törenine ait görüntüleri ekrana taşıdı.
Kısa süreliğine Meclis Başkanı Mustafa Şentop’ın açış konuşmasını yayımlayan TBMM Tv, buradaki oturum sona ermesine rağmen CHP grup salonuna yayın için dönüş yapmadı